2 comentarii

Medical II

Am o multime de nervi pe imbecilii de medici care spun: ” nu sunt in timpul programului, dar haideti sa ma uit la dumneavoastra”.
Pai luati-as hoitul la alergat, nu este de datoria ta ca medic sa consulti un bolnav care iti sta in cale?
Sau doar contra cost si cu programare?
Juramantul lui Hippocrat ce spunea?
Pentru ăștia, doctorii, care au uitat de ce si-au ales meseria asta, mai cititi o data :
Jur! Pe Apolo medicul pe Asclepios, pe Higia si Panaceea, pe toti zeii si zeitele, luandu-i ca martori, ca voi indeplini, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza.
Jur! Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe niste frati si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant.
Jur! Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva.
Jur! Voi indura ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate. Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca-mi va cere, si nici nu voi indemna la asa ceva; tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede,
Jur! Imi voi petrece viata si imi voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatenie. Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu acestea.
Jur! In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu buna stiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor, liberi sau sclavi.
Jur! Orice as vedea si as auzi in timp ce-mi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie.
Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva!
JUR, JUR, JUR! ”

Spre folosul lor si nu al vostru.
Spagarilor, incapabililor.
Va meritati soarta!
Pacat ca depind vieti de voi! Pacat!

Reclame

2 comments on “Medical II

  1. of, dragul meu, drag……probabil in conceptia majoritatii din breasla, numai netotii isi aduc aminte de juramintul lui Hipocrat pe care ,la sfirsitul Facultatii.il repeta dupa Domnul Decan asa , ca sa fie spus,uitind cuvintele de cum le-au pronuntat deja….ca de, vorba ceea „banii vorbesc, banii vorbesc…si daca nu-mi iau cea mai bengoasa masina in cel mai scurt timp, sa moara mama, de unde sa stie fraierii de pacienti care e doctorul?

  2. si eu sunt la fel de indignat de multe ori si atunci merg la Marele Medic si in totdeauna il gasesc disponibil,amabil,si mai ales cooperant,la orice ora din zi si noapte Caro Luca m-am rugat si ma rog ptr.tine,ptr.Anne si parintii tai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s